Bijuterii_8_Martie

8 Martie Leave a comment

Celebrăm Ziua Internațională a femeii împreună

Celebrarea femeii în trecut…

💡Încă din timpurile Romei Antice femeia a fost sărbătorită mai ales primăvara, simbol al renașterii, al trezirii la viață a tuturor viețuitoarelor.O reprezentare a femeilor era Cibela, o zeitate de origine frigiană, cunoscută drept Magna Mater (“Marea Mamă a Zeilor”), zeița peșterilor și a Pământului în starea sa naturală și protectoare a vegetației care domnea peste animalele sălbatice și protectoarea albinelor.

Mai aproape de timpurile noastre, în 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceeași zi peste tot în lume. Cu toate acestea, data de 8 Martie a fost aleasă drept Ziua Femeii abia în 1913.

Aceeași dată de 8 Martie este sărbătorită și astăzi în toata lumea drept Ziua Internațională a Femeii iar în unele țări această zi a fost declarată prin lege zi liberă. De 8 Martie, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții iar în unele țări de 8 Martie doamnele ies în oraș.🥰Însă indiferent de cultură și naționalitate, cu ocazia acestei zile femeile sunt prețuite mai mult decât într-o zi obișnuită iar contribuția lor în viața noastră este recunoscută și celebrată.

💝Noi ne-am propus să sărbătorim Femeia toată luna Martie.

⚠️Avem veşti bune, până la sfârşitul lunii găseşti pe magazinul nostru online reduceri de până la 33%, pentru a face un cadou persoanelor importante din viața ta!

Profita de reducerile noastre și oferă un cadou celor dragi sau de ce nu, chiar ție 😋

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

Bun venit! Cu ce va putem ajuta?

×